Luni, 10 iunie 2024, începând cu ora 17.00, se desfășoară în format online meeting Atelierul eTwinning cu tema „Calitatea proiectelor eTwinning” ce pune în discuție: Criterii și standarde pentru a obține certificarea de calitate eTwinning/Premiile eTwinning - Cum să aplici pentru premii și recunoaștere.
Invitați: prof. Mihaelia Lungu, inspector școlar pentru proiecte și programe europene, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și ambasadorii eTwinning: prof. Nicoleta Simona Ghenea, Colegiul Național „Elena Cuza” Craiova, prof. Vasilica Găzdac, Școala Profesională „Tiberiu Morariu” Salva.
Organizator/Facilitator: prof. Adina Stratulat, formator CCD Vaslui, ambasador eTwinning.
Înscrierile se fac accesând link-ul:
https://www.canva.com/design/DAGGcqHzjtc/jY8_futnpR8QQ6hd9dKYCA/view?utm_content=DAGGcqHzjtc&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=editor
|
Casa Corpului Didactic Vaslui organizează miercuri, 22 mai 2024, ora 15.00, lansarea de carte „405 curiozități din FLORA și FAUNA TERREI”, autor învățător Neculai SANDU. Prezintă, învățător și scriitor, Angelica Manole. Invitați: cadre didactice, colegi, prieteni.
|
Casa Corpului Didactic Vaslui a încheiat cu Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera A.E.C.A. un protocol de colaborare în vederea implementării de noi proiecte educaționale.
Primul proiect constă în organizarea WEBINARULUI „Ghidul unui SUPERDASCĂL pentru alegerea și organizarea unei tabere memorabile. O viziune structurată și sfaturi practice pentru o abordare sistematică”.
Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera vă invită la webinarul „Ghidul unui SUPERDASCĂL pentru alegerea și organizarea unei tabere memorabile. O viziune structurată și sfaturi practice pentru o abordare sistematică". Această sesiune de formare profesională continuă este parte din programul „SuperDascăl”, prin care se oferă informații utile de a vă dezvolta competențele în planificarea și organizarea taberelor. Acest nou proiect este dedicat cadrelor didactice, indiferent de experiența în cadrul sistemului de învățământ (public sau privat), printr-un webinar (seminar online) gratuit, având o tematică veșnic în actualitate: organizarea unei tabere pentru copii.
Webinarul include o prezentare comparativă a diferitelor tipuri de tabere, analizând componenta educațională specifică fiecărei categorii. Vom explora beneficiile taberelor pentru elevi și părinți, abordând aspecte precum cadrul legal, siguranța, educația non-formală prin metoda edutainment, și gestionarea bugetului.
În cadrul acestui webinar, vor fi abordate aspecte esențiale, printre care:
● Importanța identificării nevoilor specifice ale grupului (alegerea tipului de tabără) ținând cont de caracteristicile participanților (vârstă/ durată/ preț total/ perioadă/ distanță de deplasare);
● Definirea obiectivelor realizabile în cadrul tipului de tabără ales;
● Criteriile care stau la baza alegerii unui serviciu de la un furnizor;
● Opțiunea între organizarea independentă sau colaborarea cu un furnizor specializat.
Participarea la acest webinar este gratuită și vă va echipa cu abilități și cunoștințe esențiale pentru a organiza tabere de succes, contribuind la o experiență educativă și recreativă memorabilă pentru elevi.
Înscrierea este benevolă și gratuită. Participanții la webinar vor beneficia de Adeverință de participare care va fi transmisă, în format electronic, la contactul specificat în formularul de înscriere. Completează formularul de înscriere pe care îl poți accesa la linkul următor: https://forms.gle/6gnRv778Wo2GDKCg9
Vă încurajăm să verificați frecvent formularul de înscriere, unde opțiunile de înscriere sunt permanent actualizate. Pentru a profita de această oportunitate de dezvoltare profesională, este recomandat să vă înscrieți din timp. Programul se va extinde cu sesiuni suplimentare în diverse zile, dacă se atinge numărul maxim de înscrieri pentru fiecare sesiune. Aceste sesiuni suplimentare vor continua să fie organizate succesiv până la data de 29 februarie 2024. Rețineți că, până la finalizarea proiectului, veți avea constant disponibile patru opțiuni de înscriere - Echipa AdLittera.
Activitatea SALONUL CREATIVITĂŢII DIDACTICE se va desfășura în anul școlar 2023-2024 în două sesiuni online: în data de 04.03.2024, respectiv 27.08.2024. Cadrele didactice înscrise vor primi link-ul de conectare Google Meet pe adresa de gmail.
Materialele didactice (nu vor fi acceptate materialele cu denumirea „auxiliar”) se vor depune la sediul nostru în dublu exemplar prin completarea cererii de înscriere, fiind acceptate numai cele vizate de inspectorul de specialitate pe formatul de pagină de gardă propus de CCD Vaslui (în original): DESCĂRCARE PAGINĂ DE GARDĂ
Pentru prima sesiune a activității, perioada de depunere a materialelor didactice este 04.12.2023 - 23.02.2024: DESCĂRCARE CERERE DE ÎNSCRIERE 03.2024
|
Casa Corpului Didactic Vaslui organizează marți, 23 ianuarie 2024, începând cu ora 11.00, la sediul nostru sau online, MANIFESTAREA CULTURAL-ȘTIINȚIFICĂ „UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE 24 IANUARIE 1859”.
Link-ul de conectare va fi diseminat prin intermediul directorilor unităților școlare.
|
Casa Corpului Didactic Vaslui organizează vineri, 15 decembrie 2023, ora 10.00, ACTIVITATEA „Atelierul de creație al lui Moș Crăciun” - coordonator, Irina-Mihaela Ureche, profesor de arte plastice.
Produsele realizate vor fi expuse la Casa Corpului Didactic Vaslui. Cu participare fizică, înscrierile se realizează prin completarea link-ului și sunt limitate la maxim 20 cadre didactice: https://forms.gle/yVzhm1LSyAMrd1oZA
|
Casa Corpului Didactic Vaslui organizează miercuri, 29 noiembrie 2023, ora 13.00, SEMINARUL INTERACTIV ONLINE „1 Decembrie Ziua Națională a României”.
Link-ul de conectare va fi diseminat prin intermediul directorilor unităţilor şcolare.
|
|
Casa Corpului Didactic Vaslui organizează miercuri, 29 noiembrie 2023, ora 15.00 lansarea volumelor de poezii și povești „Boabe din roua sufletului meu” și „Bunica, mai spui o poveste?”, autor, învățător Angelica Manole. Prezintă, jurnalist și scriitor, Silvia Hodaș. Invitați: cadre didactice, colegi, prieteni, elevi. |
|
Casa Corpului Didactic Vaslui organizează SIMPOZIONUL NAȚIONAL „EXPERIENȚE DIDACTICE ÎNTRE TRADIȚIONAL ȘI MODERN”. La acest simpozion pot participa cadre didactice și personalul didactic auxiliar din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din unitățile școlare și instituțiile partenere, precum și din unitățile școlare din țară.
|
|
Casa Corpului Didactic Vaslui organizează, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, CONFERINȚA JUDEȚEANĂ „5 OCTOMBRIE - ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI” ce va avea loc miercuri, 4 octombrie 2023, ora 12.00, în sistem online.
Link-ul de conectare va fi diseminat prin intermediul directorilor unităților școlare.
|